Brewery Technology

Výhody pivovaru

Jednou z hlavních, ne-li největších výhod mikropivovarů, je jejich schopnost rychle se přizpůsobit. Umožňuje implementovat konkrétní požadavky jakéhokoli klienta. Tato pověst všestrannosti se stala synonymem v tomto malém a rostoucím průmyslu a je vnímána jako „klíčový kámen“ příležitostí pro mikropivovary.
Schopnost mikropivovaru rychle se diverzifikovat na rozdíl od větších výrobců piv je výrazně vylepšena, protože nemá omezení a kontroly „firemní značky“, které jsou jasně viditelné v drtivé většině odvětví nápojů ve stravovacím průmyslu. Příklady toho lze vidět na balení, výrobě, metodách značkování, vybavení dodávaném do restaurací a barů.

Piva vyráběná „mikropivovary“ jsou výrazně bohatší, vynikající a rozmanitá v chuti, struktuře, vzhledu a chutnosti, na rozdíl od sériově vyráběného piva, které se nyní do značné míry „vyrábí“ v továrnách po celé České republice, které obecně používají průmyslové metody, jako je použití válcových kuželových tanků a systému výroby HGB. Tato metoda zvyšuje rychlost kvašení, aby bylo možné zvýšit objem vyrobeného piva.

Tyto typy technologií urychlují výrobní proces, následně snižují režie a celkové náklady. Samozřejmě většina velkých pivovarů nemá jinou možnost, než vyrábět rychlým a ekonomicky výhodným způsobem. Díky tomu jsou vůči sobě navzájem konkurenceschopní, ale výsledkem nadnárodních korporátních pivovarů hladových po zisku je, že chuť a kvalita piva se stala jednotnou chutí, čemuž říkáme „euro-pivo“.