Brewery Technology

Pivovar 20″

Pivovar se nachází ve 20″ standardním přepravním kontejneru 6,06 m x 2,44 m x 2,59 m, o hmotnosti přibližně 4400 kg. Jsou v něm obsaženy všechny technologie pro vaření, přičemž základní výrobní kapacita je 630 hl / rok.
Přidáním rozšiřujícího modulu lze kapacitu pivovaru zvýšit o dalších 1 260 hl / rok. Pro provoz pivovaru je dostačující pouze 20 m2 tvrzených vodorovných ploch a elektrické připojení, energie, voda, odpad a pivovar je připraven vařit pivo. Nejsou zapotřebí žádné stavební práce.
Technologie umožňuje vaření jakéhokoli druhu piva od klasického českého spodně kvašeného ležáku až po svrchně kvašené pivo typu ALE, IPA a různých speciálů.
Pivovar bude v provozu na místě a my vás provedeme celým procesem – školením personálu i vařením piva.

Samostatný modul obsahující vše pro vaření a zrání piva o kapacitě 630 hl/rok
Kontejner – přepravní 20‘ kontejner je určen pro výrobu potravin, je vnitřně upraven, tepelně izolován a je vodotěsný. Dělí se na dvě části – horkou – pro výrobu a hygienu a studenou – ležácký sklep. Má omyvatelné, izolované a vodotěsné stěny.
Digestor – 600 l technologická jednotka vyrábějící sladinu s použitím sladového extraktu a chmele. Digestor se také používá jako sedimentační cisterna (vířivá vana) při separaci chmele. Vytápění je elektrické.
Fermentační nádrž – jedná se o otevřenou 1200 l kubickou nádrž s výstupním dnem spolu s chladícím duplikátorem a ochranným krytem.
Ležák – vertikální typ na třech nohách vybavený duplikátorem chlazení, hladinoměrem, poklopem, sprchovým sanitačním míčkem, teploměrem, měřičem tlaku, nastavitelným tlakovým ventilem a povrchem z nerezové ocele. Provozní objem činí 1200L

Nádoba na kvasnice – objem 35 l, kónické dno, zdvojené pouzdro
Automatická chladicí jednotka na ledový glykol – nezávislá chladicí jednotka produkující ledový glykol -5 ° C určená pro chlazení pivních tanků a fermentačních nádrží. Integrované oběhové čerpadlo, nastavitelný chladicí termostat, zásobník chladu a tepla umožňuje až 50% úsporu energie a vody oproti jiným pivovarům. Součástí je také systém ohřevu nádrže.

Stanice CIP – sanitační stanice určená k mytí a sterilizaci zařízení pivovaru. Tato stanice je integrována s myčkou KEG.

KEG Washer – sanitační stanice určená pro sanaci KEG sudů bez nutnosti sejmutí protahovacího čepu hlavně. Obsahuje mycí a sterilizační akumulační nádrž ohřívanou topnou spirálou, zatímco teplota je regulována termostatem spolu s sanitárními čerpadly, ventily, sanitační hlavou a ovládacím panelem.

Jednotka na úpravu vody – lze přidat na vyžádání.
Studená část – rozšiřující modul „ležácký sklep“ určený pro kombinaci s moduly C20″ a C40″ s celkovou výrobní kapacitou piva 1,260 hl/rok
Velikost: délka 6,058 m, šířka 2,438 m, hloubka 2,59 m
Hmotnost: 4.400 kg
Kontejner – tento přepravní 20 ‘kontejner je určen pro výrobu potravin a je vnitřně upravován, tepelně izolován a vodotěsný.
Fermentační nádrž (2x) – jedná se o otevřenou kubickou nádrž o objemu 1 200 l (provozní objem) s výstupním dnem spolu s chladícím duplikátorem a ochranným krytem.
Ležácký tank (6x) – horizontální typ na 6 nohách vybavený chladicím duplikátorem, hladinoměrem, poklopem, sprchovou sanitační koulí, teploměrem, měřičem tlaku, nastavitelným tlakovým ventilem a vzorkovacím kohoutkem. Provozní objem 1 200 l.
Automatická chladicí jednotka na ledový glykol – nezávislá chladicí jednotka produkující ledový glykol -5 ° C pro chlazení piva a fermentačních tanků. Integrované oběhové čerpadlo, nastavitelný chladicí termostat i systém pro ohřev nádrže.